Us_Business_Card_Mockup_KAMERRAAD_5.2.pn
Us_Business_Card_Mockup_KAMERRAAD_5.png
Us_Business_Card_Mockup_KAMERRAAD_6.png
ipad_Kamerraad.png

Vraag van de klant

Twee jonge ontwerpers, twee beste maten die samen een bedrijf oprichten die zich focust op 3D-visualisaties en het occasionele interieurontwerp. Zij waren op zoek naar een naam, logo & bijpassende huisstijl die hun ambities kracht kon bijzetten & hun identiteit mooi kon samenvatten. Wat was er van belang? Na een brainstormsessie kwamen volgende termen duidelijk bovendrijven: Minimalisme, link met 3D, humor, vriendschap, oog voor detail, eenvoud. 

Onze interpretatie

Alles begon met de naam. Deze moest klinken, over de tong rollen en omvatten. Het samenvoegen van kamer (het subject van hun werk) & raad (ontwerp als advies) tot 'kamerraad' omvatte in 1 keer wie ze waren & wat ze deden. De leuke woordspeling zorgde voor de luchtige ondertoon die voor beide oprichters ook van belang was. 

Voor het logo & huisstijl gingen we onze inspiratie gaan zoeken in de beginjaren van onze collectieve computergeschiedenis en vooral de grafische vormgeving die toen werd gehanteerd. Het werk die 'kamerraad' verricht begint en eindigt namelijk met hun hardware en met het vervormen van polygonen, de onderliggende rasters van alle digitale 3D-vormen. Dit gecombineerd met vraag voor minimalisme & eenvoud leidde tot het bestaande logo en de verdere huisstijl.  

154.JPG
159.jpg
157.JPG
Us_Business_Card_Mockup_KAMERRAAD_8.png
Kaartje_Kamerraad4.png