top of page
[Buroko]_Spark_Visuals (2).png
[Buroko]_Spark_Visuals (3).png

onze uitdaging

Spark wil mensen helpen. Ze willen bedrijven laten inzien dat bewust omgaan met het energieniveau en de zelfzorg van hun personeel dé weg is naar een duurzamere werkvloer en een verhoogde collegialiteit. Hun bereik is groot en hun ambitie nog groter. Ze willen ondersteunen, coachen en inspireren.
Spark heeft een logo en een grafisch systeem nodig dat hun kernwaarden snel overbrengt, die inspeelt op hun holistische aanpak en die minstens even dynamisch is als de oprichters zelf.

[Buroko]_Spark_Visuals (4).png
[Buroko]_Spark_Visuals (15).png
[Buroko]_Spark_symbool_geel(3).png

de klant

Bij Justin, Henry en Mike staat het welzijn van het individu al jaren centraal. Spark heeft zijn roots in de personal training wereld en wil graag deze holistische lijn doortrekken op grotere schaal. Ze zien in Spark de mogelijkheid om hun persoonlijke ervaringen en inzichten te bundelen en te richten op een publiek die het echt nodig heeft.

Alles draait om energie en Spark wil de vonk zijn die energie doet ontstaan.

 

flyer_SPARK_02_small.png

de strategie

Dynamisch, inspirerend, fris, holistisch, explosief positief, out-of-the box.
Dat zijn enkele van de cruciale pijlers van de Spark-identiteit. We willen deze ook in de visuele identiteit integreren. Wij geven daarom de voorkeur aan hoekige vormen, duidelijke contrasten, speelse bewegingen en asymmetrische composities opgebouwd met symmetrisch bouwstenen. 

Billboards_SPARK_3.png
Gravity-Scene-iPhone_SPARK.png
4.png

de uitvoering

Het symbool visualiseert het begin van een explosie, de start van iets impactvol. Deze energetische vonk werd opgebouwd uit verschillende blokken, elk verantwoordelijk voor een deel van de holistische puzzel die Spark voor hun klanten in elkaar steekt.

De wordmark vult aan met een krachtige lijnvoering en het blokje keert nogmaals terug, dit keer om de out-of-the-box approach van Spark te onderlijnen. Een zeer duidelijke en zichtbare connectie met het symbool stelt Spark in staat om de wordmark ook apart te gaan gebruiken.

35.png

het resultaat

Het herhaalde gebruik van de blokken in het ontwerp van het symbool en de wordmark valideert het 'blokje' als fundament van het grotere grafisch systeem. Met deze vierkante blok kunnen we eindeloze on-brand constructies, kaders, lay-outs, accenten, etc. ontwerpen en toevoegen aan de visuele identiteit.
We vullen het grafisch systeem verder aan met een fris en levendig kleurenpalet, een strak en compleet lettertype en dynamische bedrijfsfotografie. Spark kan nu met een gerust hart blijven groeien. 

62.png
[Buroko]_Spark_wordmark_wit(2).png

Spark

Brand identiteit, logo, grafisch systeem en online/offline toepassingen.

Mei - Juli 2022

Beelden: Buroko.

Klant: Spark, energetisch welzijn voor bedrijven.

Terug naar onze cases.

bottom of page